A2B-online photo
A2B-online photo
A2B-online photo

Persberichten

A2B-online Container verstevigt verder short sea activiteit in Moerdijk middels investering in 3e containerschip.

Het aanbod van containerschepen welke wij voor onze diensten vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk inzetten wordt alleszins schaarser, daarom zijn wij overgegaan tot de aankoop van de MS Alma. Dit containerschip, een Sietas 151 type, was al bij ons in charter en wij hebben het schip op 2 januari officieel in bezit gekregen” aldus Gerard de Groot algemeen directeur van A2B-online Container. “Wederom een prachtig moment in ons relatief prille bestaan. Het is voor de continuïteit van onze dienstverlening en uiteraard voor onze klanten fantastisch dat wij dit schip hebben kunnen aankopen. Twee zusterschepen, de MS A2B- Future en de MS A2B-Energy, hebben wij al eerder overgenomen en nu is daar de A2B-Comfort bijgekomen. Allen hebben een intake van 508 TEU. Naast deze drie schepen hebben wij ook nog twee andere schepen in charter met een soortgelijke intake. De volumes over het afgelopen jaar zijn prima geweest en daarmee ook de bezettingsgraad op onze schepen,” vervolgt de Groot “en mede hierdoor is er ook voldoende vertrouwen om tot een dergelijk stap over te gaan”.


“Het schip wordt ingezet op de route naar Immingham, de belangrijkste haven voor ons in het Verenigd Koninkrijk” vult Michael van Keulen, Operationeel directeur aan. “Wij varen inmiddels al 9 x per week daar naar toe naast de havens London Thamesport, Teesport en Blyth welke wij respectievelijk 3 x per week en 2 x per week aanlopen vervolgt hij. Moerdijk is mede dankzij onze ontwikkeling uitgegroeid tot een echte short sea haven, de groei over het afgelopen jaar bewijst dat!”


Naast de container activiteiten heeft ook de trailer divisie van A2B-online een uitstekend jaar gekend. Beide bedrijven behoren tot de Vierhouten groep en zijn inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke logistieke ( transport ) speler op het Europese transport veld met een omzet van bijna € 100 miljoen per jaar. “Ook dit jaar verwachten wij een verdere groei van de omzet” vertelt de Groot verder. “Kombiverkehr begint vanaf 10 januari aanstaande met een treinverbinding tussen Duisburg en Moerdijk welke 3 x per week zal aankomen. Daarnaast begint Alcotrans een barge service vanuit Krefeld naar Moerdijk welke ook meerdere keren per week de beide havens zal aanlopen. Tevens zijn wij ook nog met een aantal andere multi modale projecten bezig die binnenkort afgerond zullen worden waarmee we een verdere verhoging van onze short sea activiteiten zullen realiseren. Wij zijn absoluut nog niet klaar in Moerdijk”, sluit Gerard de Groot tenslotte af.


 

-----------------------------------------------------------------------

 

A2B-online Container breidt service uit tot uniek concept vanuit Moerdijk naar de Humber  

  • Vijfde schip vanaf  5 oktober 2015 operationeel 
  • 8 x afvaarten per week van en naar  ABP’s terminal in Immingham
 

A2B Future

‘  Ja het heeft inderdaad wel iets unieks’ reageert Algemeen Directeur en mede aandeelhouder Gerard de Groot, ‘ wij gaan onze klanten 8 x vertrekken in beide richtingen per week aanbieden vanuit Moerdijk naar  Immingham. Er is geen enkele andere short sea operator die dit aanbiedt. Wij hebben ons altijd geconcentreerd op het verhogen van de frequentie in plaats van alleen maar naar extra ( grotere ) capaciteit te kijken.  Frequentie en betrouwbaarheid zijn de essentiële elementen in de short sea markt; het is mooi dat wij ons daarin onderscheiden en dat onze klanten daar ook op inspelen door steeds meer met ons te verschepen’.

Enthousiast vervolgt hij: ‘ Wat wij in twee jaar hebben gepresteerd is best opmerkelijk, het 5e containerschip, een Sietas 151 type, van 508 TEU zal aan de vloot worden toegevoegd en zal worden gemanaged door Holwerda Shipping, de in Nederland gevestigde scheepvaartonderneming. Het schip de MS ‘A2B Future’ is het tweede schip dat wij in eigendom hebben. Eerder dit jaar hebben wij de MS ‘Expansa’ overgenomen , die op dat moment al bij ons in charter was.
  
‘Het besluit om de capaciteit te verhogen is een logisch gevolg van de treinverbinding tussen Milaan en Moerdijk die in september van start is gegaan’ vult Andre Mast, Commercieel Directeur A2B-online Container aan. ‘Daarnaast start een aantal andere projecten in oktober waarvan we een behoorlijke volume toename van verwachten’. 
 

De intermodale link welke door IFB ( Inter Ferry Boats ) de Belgische spooroperator, onderhouden wordt, heeft drie vertrekken en aankomsten per week. Natuurlijk zijn we allemaal blij dat in samenwerking met een aantal van onze grootste klanten en IFB deze treinverbinding tot stand is gekomen’.
Luc Smits, de Algemeen Directeur van CCT Moerdijk, vult aan: ‘ wij hebben geïnvesteerd in kranen alsmede in additionele reach stackers om de snelle afhandeling te kunnen blijven waarborgen aan zowel de rail zijde als ook aan de maritieme kant. Ook wij zijn net zo trots als A2B-online Container op wat wij tot dusver hebben bereikt. Het is mooi om te zien dat dit ook door hun klanten wordt bevestigd’.

Gerard de Groot vervolgt: ‘dat klopt een aantal van onze klanten heeft inmiddels Moerdijk verkozen tot een van hun belangrijkste hubs of depot functies inclusief container reparaties’. 

‘Naast de verhoging van de frequentie op Immingham zullen wij ook de capaciteit op London Thamesport uitbreiden met zo’n 25%. Dit is natuurlijk zeer aanzienlijk en klanten hebben inmiddels ook deze haven ontdekt. London Thamesport ( Hutchison ) is goed georganiseerd en zij heeft een zeer snelle doorlooptijd op de terminal. Dit verbetert de productiviteit en efficiency waar wij allemaal naar op zoek zijn’ zegt de Groot tenslotte.

Kees Vierhouten, de grootste aandeelhouder van A2B-online en van de Vierhouten Group, concludeert: ‘ met de kennis en expertise welke wij hebben wisten we dat we een mooi product neer konden zetten voor de klant. Met alle investeringen welke wij hebben gedaan ben ik ervan overtuigd dat wij een positieve bijdrage leveren aan de dienstverlening van het short sea transport. Overigens hebben wij ook onlangs nog in 250 x nieuwe 13.60 mtr A2B-online trailers geïnvesteerd. Dit geeft de klant de gelegenheid nog meer van al onze short sea diensten gebruik te maken. 
Het feit dat wij dit schip de ‘A2B Future ‘ hebben genoemd zegt genoeg over de ambitie en het toekomstperspectief van A2B-online naast het feit dat ik het gewoon interessant vind om op mijn eigen manier hier een bijdrage aan te leveren’!


-----------------------------------------------------------------------

03-05-2015 

New trailers A2B-online provided for Smurfit Kappa Group.

 

We are happy to announce that the first serie new A2B-online trailers are delivered with the official brand and logo of Smurfit Kappa. 
The current long term pleasant and constructive cooperation between both companies will be extend for a period of 2 years.
A2B-online BV based at Waddinxveen, is managing and operating on a dedicated base the transportation to the UK and Ireland on behalf of Smurfit Kappa Zedek, based on own trailer fleet, drivers and trucks.
 
Smurfit Kappa manufacture paper-based packaging, with our locations supported by a network of paper, recycling and forestry operations.

 


-----------------------------------------------------------------------

New trailers A2B-online provided for Papierfabriek Doetinchem

We are happy to announce that the first serie of new A2B-online mega trailers are delivered with the official brand and logo of Papierfabriek Doetinchem.

The current long term pleasant and constructive cooperation between both companies will be extended for a period of 3 years.

A2B-online BV based at Waddinxveen, is managing and operating on a dedicated base the transportation to the UK on behalf of Papierfabriek Doetinchem, based on own trailer fleet, drivers and trucks.

Papierfabriek Doetinchem bv produces a portfolio of 100% recycled lightweight MG papers for a wide range of applications to serve a global customerbase.

 

----------------------------------------------

 

A2B-ONLINE CONTAINER begint nieuwe short sea dienst naar BLYTH

 
- Tevens een additionale afvaart naar Teesport

A2B-online Container B.V. heeft een overeenkomst gesloten met Transped Limited, de internationale logistieke dochteronderneming van de Port of Blyth, om een nieuwe tweewekelijkse short sea dienst te gaan onderhouden tussen Moerdijk en Blyth. Tegelijkertijd zal de huidige Teesport service worden verhoogd tot eveneens twee afvaarten per week.

Port of Blyth Chief Executive, Martin Lawlor bevestigt in dit kader: “Wij zijn bijzonder verheugd dat we een verbintenis met A2B-online Container hebben kunnen aangaan en hiermee de Port of Blyth hebben verzekerd van een short sea dienst. Met twee afvaarten per week zijn we zeer content en A2B-online Container heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gerespecteerde short sea operator opererend vanuit Moerdijk. Zij hebben betrouwbare diensten opgezet en zij gaan zeer professioneel te werk. Wij kijken er naar uit om met hen samen te werken en wij zijn vastbesloten om er een succes van te maken.”

“Het is werkelijk een teamprestatie van beide kanten, legt Gerard de Groot, algemeen directeur A2B-online Container uit: “De spirit waarin dit tot stand is gekomen is erg goed.” Gerard vervolgd: “Bovendien kunnen we nu ook het zuiden van Schotland aan gaan bieden en een 2e afvaart naar Teesport waardoor wij de hele oostkust van de UK afdekken. Dit zal een geweldige spin-off creëren voor onze huis - huis klanten, maar is het zeker ook interessant voor onze relaties met hun eigen ‘shippers owned’ materiaal. Zij kunnen Moerdijk steeds meer gaan benutten als hub of als depot voor al hun UK verkeer! Zoals aangegeven starten wij met twee afvaarten per week waarvan 1x gecombineerd met Teesport. Gedurende het jaar zullen we nader bekijken of we mogelijk de frequentie en/of de capaciteit zullen uitbreiden.”

Michael van Keulen, Operations Director van A2B-online Container vervolgt: “Het betekent dat wij een vierde schip aan onze vloot zullen toevoegen. Dit geeft ons meer flexibiliteit omdat we de schepen die nagenoeg identiek aan elkaar zijn op al onze havens en terminals kunnen inzetten. Het schip wat we nu hebben gecharterd is de MS ‘ANJA’ een 320 TEU containerschip. Wij hebben haar al eerder dit jaar gecharterd en dat beviel ons toen erg goed. Zij werd destijds vervangen door de MS ‘ALMA’ welke wat groter is, wat overigens wel tot de zelfde eigenaar Holwerda toe behoort.”

Kees Vierhouten, de voornaamste investeerder in A2B-online Container, concludeert: “Zoals ik al eerder heb gezegd is ons succes de manier waarop wij klanten, partners en leveranciers clusteren, gekoppeld aan de kwaliteit van ons management en medewerkers van zowel de trailer- en container divisie. Met de totstandkoming van deze nieuwe samenwerking en overeenkomst bevestigt en versterkt dit mijn denkwijze alleen maar.”
“Het was onze doelstelling om een efficiënt en effectief opererend short sea bedrijf op te zetten, in alle bescheidenheid denk ik dat wij daarin geslaagd zijn en het team kennende zullen ze nieuwe kansen aangrijpen om A2B-online verder te laten groeien.”

 

------------------------------------------------------------------------------------
 27-05-2014 A2B-online Container B.V. breidt opnieuw haar diensten uit naar Immingham en Teesport met charter 3e containerschip

‘tevens dedicated trein met 3x aankomsten per week in Moerdijk vanaf begin juni’

`Vanaf 3 juni zullen we drie schepen in charter hebben` zegt Gerard de Groot, algemeen directeur van A2B-online Container. `Het is bijna onwerkelijk wat we in een jaar bereikt hebben. De huidige capaciteit van de dienst op Immingham was niet toereikend meer, bovendien wilde wij de frequentie van het aantal afvaarten opvoeren. Dit heeft ons doen besluiten om de MV ANJA, een 326 TEU container schip, te charteren. Zij is eigendom van het  Nederlands bedrijf  Holwerda en ideaal geschikt voor zowel Immingham alsmede Teesport welke we in ons vaarschema zullen opnemen.`

 

André Mast, commercieel directeur van A2B-online Container vervolgt: `dit betekent dat wij onze klanten nu vijf afvaarten per week aanbieden naar Immingham wat natuurlijk fantastisch is, plus één afvaart per week naar Teesport om mee te beginnen.` Gerard de Groot voegt er aan toe: `We verwachten dit jaar het aantal afvaarten op Teesport te verhogen. Tevens loopt onze route naar London Thamesport behoorlijk vol, zodat ook hier een verhoging van het aantal afvaarten een logische stap is.`

 

Naast deze ontwikkeling zal er ook een ‘dedicated’ trein drie keer per week Moerdijk aanlopen. Uiteraard zullen de containers middels onze short sea diensten verder vervoerd worden. Tevens kunnen deep sea containers, welke met dezelfde trein zullen arriveren, verscheept worden met de barge naar andere terminals. `Dit is de start van de tri-modale opzet zoals deze in mijn ogen door het Havenschap van Moerdijk bedoeld is in hun strategie en short sea visie`, geeft Luc Smits, algemeen directeur van CCT Moerdijk aan.

Kees Vierhouten, de belangrijkste investeerder van A2B-online Container, concludeert: `Het is vooral het succes van de cluster van onze klanten, onze partners, onze medewerkers en ons management inclusief de trailer divisie. Wij zijn trots dat we dit product in de markt hebben kunnen zetten en hebben kunnen doorontwikkelen. Volgens mij is dit niet het laatste…’, voegt hij er met een glimlach aan toe. 

-------------------------------------------------------------------------------------

 


16-01-2014anaf 28 januari dagelijkse afvaarten naar de UK vanaf de C.C.T. Moerdijk.

`Dit is een prachtig moment voor ons allemaal` zegt een enthousiaste Algemeen Directeur van A2B-online Container Gerard de Groot. `Het is fantastisch om te zien dat onze eerste short sea dienst die we vorig jaar zomer zijn begonnen door onze klanten zo goed ontvangen is. Dit geeft ons de mogelijkheid om nu een nieuwe route naar London Thamesport te starten.`

Hij vervolgt: `Natuurlijk hebben we verschillende opties in het zuiden van Engeland onderzocht maar eigenlijk zijn er niet veel terminals welke hiervoor in aanmerking komen. Naast snelle doorlooptijden hebben we ook een efficiënte en effectieve scheeps operatie nodig op een terminal; vandaar dat we gekozen hebben voor London Thamesport.`

Londen Thamesport

Londen Thamesport

Clemence Cheng, Chief Executive Officer van Hutchison Ports (UK) Limited, de eigenaar van London Thamesport reageert in aanvulling hierop: `London Thamesport biedt zijn klanten een service op maat. A2B-online Container heeft aangegeven behoefte te hebben aan een uitzonderlijk service niveau, dit is waar wij met trots voor staan en wij zijn daarom ook verheugd met de komst van  A2B-online.`

Gerard de Groot vervolgt: `We gaan 28 januari van start met de MS `Expansa`, een 340 TEU containerschip dat drie keer per week van Moerdijk (C.C.T.) naar London Thamesport zal varen. Verder is het de bedoeling om na drie maanden één additionele afvaart per week toe te voegen, dit houdt in dat we dan vier vertrekken per week van en naar Thamesport zullen hebben. Dit is het voordeel van London Thamesport, geen sluizen, een kortere overtocht en snelle afhandeling van het schip.`Commercieel Directeur van A2B-online Container, André Mast, haast zich door toe te voegen: `Met dit principe kunnen we zelfs een A-B service aanbieden wat voor containervervoer uniek is.`

MS Expansa

MS Expansa

Grootste aandeelhouder Kees Vierhouten van de Vierhouten Groep, is erg blij met de ontwikkeling van de container divisie van A2B-online. 'Het is een goed product, we hebben geweldige kennis en expertise beschikbaar en in samenwerking met de trailer afdeling in Waddinxveen ontwikkelen we zo een duurzaam logistiek bedrijf in transport, dat is ons doel.`

 

 

Meer informatie:

André Mast, Commercieel Directeur A2B-online Container B.V.

Gerard de Groot, Managing Director A2B-online Container B.V.

Tel: + 31 168 334303 

salescontainer@a2b-online.com

 

 -------------------------------------------------------------------------------------
01-06-2013 - A2B-online start container activiteit met nieuwe short sea dienst Moerdijk-Immingham.Gerard de Groot, oprichter van voormalig Ge-eX Logistics zal per 1 juli toetreden als algemeen directeurA2B-online, de gespecialiseerde traileroperator op het Verenigd Koninkrijk, gaat haar huidige activiteiten fors uitbreiden met het opzetten van een  3x wekelijkse dienst vanuit  Moerdijk naar Immingham. Men heeft hiervoor inmiddels het containerschip de MV ‘Veritas H’ van 340 teu gecharterd.


“Wij willen graag ons service pakket uitbreiden. Toen de mogelijkheid zich voordeed om met veel expertise en kennis een container dienst te beginnen, hebben we het besluit genomen “stelt Dinant de Jong,  directeur van A2B-online. ‘De container divisie gaat overigens wel separaat vanuit Moerdijk opereren, ’ voegt Dinant de Jong eraan toe.


“Het is een mooie uitdaging” vervolgt Gerard de Groot,’ het concept is goed. In onze voorbereiding hebben we ontdekt dat er grote behoefte is aan een betrouwbare en frequente short sea verbinding vanuit Moerdijk naar het Verenigd Koninkrijk en met name naar de Humber, dat heeft onze keuze voor Immingham bepaald . Het biedt de verladers en operators veel ( economische ) voordelen en het is voor A2B-online een goede aanvulling op hun bestaande activiteit. ‘Moerdijk is een zeer aantrekkelijke locatie met een interessant achterland, goede infrastructuur voor zowel binnenvaart alsmede voor het spoor. Tevens ligt het economisch gezien zeer gunstig: de afstand tot de eerstvolgende short sea terminal in Rotterdam is meer dan 30 kilometer en dat levert een aanzienlijke besparing op.  De wegen rondom Rotterdam en met name de A15 zijn overvol zodat veel productiviteit verloren gaat. Door gebruik te maken van de nieuwe dienst in Moerdijk kan een efficiency slag gemaakt worden. Bovendien is het ook nog eens milieu vriendelijk.’


De vertrektijden vanuit Moerdijk zullen maandag-,woensdag- en vrijdagavond zijn waarbij de verschepingen vanuit Immingham een dag later zullen plaatsvinden. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de klant; frequente afvaarten met snelle en betrouwbare doorlooptijden.


In Moerdijk zal de CCT ( Combined Container Terminals) terminal aangelopen worden en in Immingham zal ABP ( Associated British Ports ) het schip gaan behandelen.


‘Trots op dit initiatief zijn we zeker’ stelt Andre Mast die met zijn 25 jaar ervaring commercieel verantwoordelijk is. Het vertrouwen dat wij van de voornaamste investeerder Kees Vierhouten hebben gekregen, eigenaar van de Vierhouten Groep en mede eigenaar van A2B-online, is fantastisch. ‘Tevens zullen we in eigen 45ft containers investeren ‘voegt Gerard de Groot toe . Deze laadeenheid heeft zich meer dan bewezen over de afgelopen decennia  en de vraag hiernaar neemt alleen maar toe.


De MV “Veritas H “ zal op 19 juni haar maidentrip maken met een vertrek vanuit Moerdijk.

 

 

 

 

Voor meer informatie:


Dhr. Gerard de Groot                      Mob: +31(0)6-22352045

Dhr. André Mast                             Mob: +31(0)6-51316374

 

Links:

www.abports.co.uk

www.cctmoerdijk.com

www.vierhoutengroep.nl